Cryptoparty Slovenija 2015 uspel!

Včeraj se je v kreativnem centru Poligon uspešno zaključil Cryptoparty Slovenija 2015, na katerem smo s petimi predavanji predstavili osnovne elemente uporabe kriptografije v spletni in mobilni komunikaciji. Dogodka se je udeležilo približno sto udeležencev, ki so poslušali predavanja Dunje Rosina, Gorazda Božiča, dr. Mateja Kovačiča, Andraža Srake in Marka Rakarja.

Udeleženci srečanja so se lahko po predavanjih prijavili tudi na delavnice s posameznega področja (kriptiranje elektronske pošte s protokolom PGP, zaščita mobilnih komunikacij in zaščita spletnih omrežij), ki jih bomo skupaj s predavatelji in centrom Poligon predvidoma začeli izvajati v drugi polovici aprila.

“Zaradi izredno velikega zanimanja bomo delavnice izvajali v večih terminih, nanje pa se bodo lahko prijavili tudi tisti, ki se dogodka niso udeležili,” so pojasnili organizatorji, ki javnost prosijo, naj spremljajo novice na spletnem mestu, kjer se ravnokar nahajate.

Po predavanjih smo med udeleženci prvega slovenskega Cryptopartyja izžrebali še prejemnike nagrad – podelili smo dva izdelka Independence key za kriptiranje podatkov in komunikacije, ki jih je podarilo podjetje Creaplus in pet kart za ogled filma CitizenFour v Kinodvor z organizatorji konference.

“V prihodnjih dneh bomo na spletišču dodali videoposnetke predavanj in prezentacije, medtem ko bodo zvočni posnetki predavanj na voljo v podcastu Bitni pogovori,” še dodajajo organizatorji.

Komentarji obiskovalcev

Galerija dogodka

(avtor fotografij: MadPixel)

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photos_public.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&id=22309740@N04&tags=cryptopartysi2015&per_page=20`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.