Do jeseni uspešno kriptiranje!

Konec marca 2015 smo v sodelovanju s kreativnim centrom Poligon, portalom Pod Črto ter podjetjem Crea Plus organizirali prvi slovenski Cryptoparty, ki se ga je udeležilo več kot dvesto ljudi.

Nato smo v mesecu maju in mesecu juniju organizirali osem delavnic s področja varovanja in kriptiranja elektronske pošte, omrežnih povezav in mobilne telefonije. Tri delavnice smo organizirali v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije, na katerih smo se osredotočili na varovanje zasebnosti in anonimnosti pri novinarskem delu.

O dogodkih so poročali vsi večji slovenski mediji (STA, Delo, Dnevnik, javna televizija), v sodelovanju z časopisno hišo Dnevnik pa do nadaljnega objavljamo tudi tedensko cryptoparty kolumno z nasveti Boj na usmerjevalniku. Ekipa Cryptoparty Slovenija je navdušena nad odzivom javnosti, ki nam daje še več energije za prihodnost.

Kam naprej?

Predvidoma septembra bomo v kreativnem centru Poligon organizirali štiri pogovorne večere, na katerih bomo razdelali štiri ključne tematike, povezane s spletom in komuniciranjem prek njega. Jeseni oziroma pozimi 2015 načrtujemo tudi ponovitev delavnic, spomladi 2016 pa reprizo dogodka Cryptoparty Slovenija 2016, ki se bo osredotočala na pametne telefone in ekosistem, povezan z njimi.

Hkrati bomo z dodatnimi izobraževalnimi vsebinami ter aktualnimi novicami s področja varovanja zasebnosti in spletne varnosti obogatili spletišče Cryptoparty Slovenija, na katerem se trenutno nahajate.

Svetujemo vam, da spremljate novice na spletišču Cryptoparty Slovenija oziroma twitter hashtag #CryptopartySI – tako boste prvi izvedeli vse novosti!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.