“Za vas bomo to naredili brezplačno!”

13899833099_ace8ff2639_o

Spodnje besedilo je odprto pismo slovenski javni upravi, še posebej tistim delom, ki so bili v teh dneh izpostavljeni novemu prisluškovalnemu škandalu.


 

Spoštovani!

Komunikacijske poti v informacijski dobi so zapletene. Vedno več različnih tehnologij, vedno cenejši dostop do tehnologij za prisluškovanje in splošna informacijska nepismenost so razlogi za vedno večje število varnostnih incidentov v javnem in zasebnem sektorju.

Zadnja blamaža našega ministrstva za zunanje zadeve še enkrat opozarja na nekvalificiranost kadrov, ki operirajo z občutljivimi komunikacijami nas še enkrat postavlja pred dejstvo, da moramo čim hitreje in čimbolj celostno pristopiti z težavi izobraževanja in digitalnega opismenjevanja.

Tudi incidenti z omrežjem TETRA in debata okrog nacionalnega interesa pri prodaji Telekoma Slovenije kažeta na to, da je problem zasebnosti digitalnih komunikacij vedno večji, pravega pristopa in izobraževanja na tem področju  pa ni.

Vsem tistim v javni upravi, za katere ocenjujete, da bi znanje o kriptiranih komunikacijah v mobilnem ter e-poštnem omrežju potrebovali, ponujamo BREZPLAČNE delavnice, na katerih jih bomo naučili uporabljati tehnologije Red Phone, Text Secure in kriptiranje elektronske pošte s PGP.

Tako bomo skupaj preprečili nadaljne katastrofe, ki izhajajo iz informacijske nepismenosti, nepoznavanja aktualne situacije ter dobre stare neumnosti.

Cryptoparty Slovenija

 

p.s.

Glede terminov smo fleksibilni in se bomo prilagodili vam. Priporočljivo je, da se na eni delavnici zbere do deset ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.