Slovenski mediji se na varovanje svojih digitalnih komunikacij požvižgajo

Portal Pod črto je objavil analizo varovanja digitalnih komunikacij slovenskih medijev in izpostavil nekaj zelo problematičnih praks. “Slovenske medijske hiše za kibernetsko varnost bodisi nimajo denarja bodisi v njej ne vidijo smisla, saj »vsi vemo, da preiskovalnega novinarstva v Sloveniji praktično ni,” pišejo.

Za novinarje je Cryptoparty Slovenija konec letošnjega maja že organizirala delavnico, na kateri smo preverili tehnične in behavioristične načine varovanja komunikacijske zasebnosti novinarjev in varovanja virov. Ker opažamo, da je problem zelo velik in da se medijske hiše v Sloveniji ne zavedajo nevarnosti, ponavljamo poziv.

Cryptoparty Slovenija lahko s pomočjo neodvisnih strokovnjakov za varovanje komunikacijske zasebnosti organizira delavnice za medijske hiše, na katerih se bomo osredotočili na specifične situacije, s katerimi se srečujejo pripadniki sedme sile. Pri organizaciji se bomo glede terminov posvetovali z vsako medijsko hišo posebej in tako dosegli maksimalen učinek.

Vse medijske hiše v Sloveniji, ki bi jih sodelovanje zanimalo, naj nas prosim kontaktirajo, da se začnemo dogovarjati za ustrezen termin in način izvedbe delavnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.