Zakaj letos na dogodek Cryptoparty Slovenija?

V sredo, prvega marca 2017, se bo ob šestih popoldne v ljubljanskem Poligonu začel že tretji letni dogodek projekta Cryptoparty Slovenija. Dogodek smo začeli pripravljati leta 2015, ko se je na globalni ravni prvič zelo glasno razpravljalo o zasebnosti v informacijski družbi.

Takrat je bil dogodek mišljen kot enkratno sodelovanje in stičišče različnih znanj istega področja, a smo se zaradi izrednega zanimanja javnosti in vedno večjega števila problematik odločili, da bomo dogodek prirejali vsako leto.

Dogodek Cryptoparty Slovenija je namenjen splošni javnosti in združuje presek aktualnih tem iz področja digitalne zasebnosti. Letos bomo v petih nastopih in razpravo osvetlili problem pametnih mobilnih telefonov, razvoj IT produktov z mislijo na zasebnost, povezali regulacijo in razvoj ter odprli pokrov Facebook motorja in pojasnili, kako Facebook grupira podatke za ustvarjanje idealnega filtrirnega mehurčka.

Poleg bogatega programa bomo na dogodku izžrebali tudi več nagrad naših sponzorjev: Mladinska knjiga, CREA Plus in Dr. Web Slovenija ter BSides Ljubljana.

Namen dogodka je povezati različne stroke iz tega področja, izmenjati izkušnje in obiskovalcem pripraviti karseda celosten pogled na problematiko in če gre soditi po zadnji ponovitvi lansko leto, bo dogodek privabil najrazličnejše poslušalce iz področja razvoja informacijskih tehnologij, predstavnikov državnih ustanov in posameznike, ki jih področje zasebnost v kibernetski družbi zanima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.