Splanirajte si april!

Meseca aprila 2017 se bo na področju kibernetske varnosti in zasebnosti dogajalo veliko stvari. Objavljamo jih na enem mestu za lažjo organizacijo in načrtovanje umivanja las.

Koledarček

11. 4. 2017 ob 18h – Cryptoparty delavnica Preventivna digitalna dieta

13. 4. 2017 ob 18h – Kibernetska vojna: Med Hollywoodom in resničnostjo

18. 4. 2017 ob 18h – Cryptoparty delavnica za zaščito mobilnih komunikacij

25. 4. 2017 ob 18h – Cryptoparty delavnica varnosti v oblaku

26. 4. 2017 ob 18h – IOT Meetup: Temni vitez usode


Cryptoparty delavnice

Ob torkih v aprilu bomo izvedli tri delavnice Cryptoparty Slovenija, na katerih se bomo ukvarjali z varovanjem zasebnosti pametnih telefonov, oblačnih storitev in splošnih pravil. Delavnice so primerne za vse uporabnice in uporabnike, z njimi boste pridobili konkretna znanja in izkušnje na področju varovanja digitalne zasebnosti.

Kibernetska vojna: Med Hollywoodom in resničnostjo

V informacijski družbi se trendom uporabe informacijske tehnologije prilagaja tudi vojskovanje. Kibernetski napadi, kibernetsko branjenje kritične infrastrukture in premik težišča v digitalno okolje postaja vedno bolj pomembno s prodorom informacijske tehnologije v vse pore našega življenja in okolja.

Kakšni so aktualni trendi na tem področju in kdo vse je vpleten? Kako dobro smo na nove razmere pripravljeni v Sloveniji, kdo so naši aduti in kje so naše šibkosti? Kakšna je na tem področju vloga države, posameznika in zasebnega sektorja?

Na okrogli mizi bosta gosta izr. prof. dr. Uroš Svete iz katedre za obramboslovje na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in direktor urada za varovanje tajnih podatkov Slovenije, mag. Dobran Božič.

Več informacij

IOT Meetup: Temni vitez usode

Od prvega IOT Meetupa so minili trije meseci, vmes pa se je skorajda podrl svet. Z Vault7 razkritjem so varnostne luknje interneta stvari dobile nov pomen – dejansko so nevarne naprave v službi države, ki lahko vohuni, vdira in nadzira preko vsega, kar je dandanes priklopljeno na internet.

Na drugem meetupu bomo poleg Vault7 razkritji in pomenu za splošno in strokovno javnost poslušali še razvijalce produktov, ki mislijo na zasebnost svojih uporabnikov, na vrsto pa bo prišel tudi IOT Design Manifesto, ki je eden od resnejših poskusov regulacije tega področja. Saj veste – če samoregulacije ne bo, bodo prišli regulatorji.

Več informacij

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.