Cryptoparty Slovenija 2018: Regulacija bo dobra za vse!

Mednarodna konferenca Cryptoparty Slovenija je tudi v svojem četrtem letu postregla z aktualnimi temami, zanimivi predavateljicami in predavatelji ter ponovno opozorila na vseprisoten izziv kibernetske zasebnosti in varnosti. Tudi letos nas je gostil vedno odlični Poligon na Tobačni, kjer je več kot sedemdeset obiskovalcev prisluhnilo štirim predavanjem in okrogli mizi na temo družbe nadzora, regulacije kriptovalut in problema varnostnoobveščevalnih služb.

Tako je Arikia Milikan v svojem uvodnem govoru opozorila na izziv spletnega novinarstva in financiranja spletnih vsebin na eni ter nadziranje in sledenje uporabnikov skozi mehanizme spletnega oglaševanja na drugi strani. Irena Dimitrič je v svojem predavanju pojasnila pravne razmere na področju kriptovalut in zakonodajne okvire, Franc Trček pa je opozoril na problem politizacije nadzora nad varnostnoobveščevalnimi službami v Sloveniji.

Dragan Milić je s svojim predavanjem o pravnih regulativah kriptovalut naredil uvod v zaključno okroglo mizo, kjer so poglede na prihodnost kriptovalut in probleme, ki to področje čakajo na ekonomskem, informacijskem in pravnem področju, izmenjali Pika Šarf iz Inštituta za kriminologijo pri pravni fakulteti v Ljubljani, Marko Pahor iz Ekonomske fakultete v Ljubljani in Tadej Hren iz SiCERTa.

Konferenco so letos finančno podprli Cofound.it, Ascaldera, založba UMCO in Žabec.net.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.