If you can't read this email click here

 

"Ničesar ne skrivam!"

Julij 2015

The great forest

Namesto uvoda

Za gibanjem Cryptoparty Slovenija je zelo uspešna polovica sezone!

Sicer smo dosedaj to zagotovo povedali že večkrat, a prvega Cryptoparty Slovenija srečanja se je udeležilo dobrih dvesto ljudi. Razprodali smo tudi osem delavnic, ki smo jih organizirali v ljubljanskem Poligonu in dobili več kot dovolj materiala za nadaljevanje dogodkov.

Ta mesečnik je namenjen informiranju zainteresirane javnosti. V njem boste našli novice iz domačih in tujih logov (haha, logov!), povezave do dogodkov, ki jih organiziramo v Cryptoparty Slovenija in druge zanimive vsebine s področja varovanja zasebnosti in anonimnosti na spletu.

Novice

Poslanci nekritični do odgovornih za pomanjkljivo varnost Tetre

Svoj pogled na varnost Tetre so poslancem predstavili le predstavniki policije in notranjega ministrstva ter zagotovili, da je sistem varen. Študenta, ki je odkril ranljivosti sistema, in neodvisnih strokovnjakov pa poslanci niso vabili.

Kako zavarovati svoje podatke v oblaku

Ste kdaj pomislili, kdo vse ima dostop do vaših podatkov v oblaku? Mogoče je čas za menjavo ponudnika oblaka oziroma za soočenje z dejstvi - oblaki niso nujno najbolj varen prostor za vaše podatke!

Odbita do bita: Cryptoparty – spletna zabava za večjo zasebnost komunikacij

Ideja je nastala v času, ko se vsi pogovarjamo o zasebnosti, varnosti in anonimnosti na spletu.

Osmi dan: Globalni fenomen kriptopartijev

Zakaj so kriptozabave po svetu postale tako popularne, v čem je njihov smisel in kaj se iz tega lahko naučimo vsi uporabniki?

Isabelle Falque-Pierrotin: Privacy Needs to Be the Default, Not an Option

Isabelle Falque-Pierrotin has a wake-up call for the world’s digital citizens: Beware of the tech giants lurking behind your screens and keyboards.

Privacy outcry over proposal to reveal website owners' identities

People fighting for their privacy rights are deluging domain overseer ICANN with comments opposing a proposal that would strip the rights of commercial domains to use proxy services to shield registrants' true identities and addresses.

Software developers aren't implementing encryption correctly

Lack of specialized training for developers and crypto libraries that are too complex lead to widespread encryption failures

How encryption keys could be stolen by your lunch

A device, hidden in pita bread, can collect signals that can betray encryption keys.

Predavanja

Why the NSA is breaking our encryption -- and why we should care | Matthew Green | TEDxMidAtlantic


Lecture 1: Introduction to Cryptography by Christof Paar


Prof David Kaye (UN Special Rapporteur): Soverignty, Privacy, Online Freedom of Expression


Cryptography and Network Security Lecture at [31c3] 2015


Bralna značka

James Gleick – The Information: A History, A Theory, A Flood

Pod črto je The Information: A History, A Theory, A Flood osvežujoče a zahtevno branje na področju, kjer mrgoli pavšalnih, nepopolnih in na prvi pogled enostavnih zgodb.

Fred Turner – From Counterculture to Cyberculture: Stewart Brand, the Whole Earth Network, and the Rise of Digital Utopianism

Tehnološki razvoj ni samo posledica nižanja porabe energije strojev, minituarizacija čipov in ostalih sestavnih delov temveč je tudi oziroma po mnenju Turnerja predvsem razvoj miselnosti in načina razmišljanja o reševanju problemov

Nicholas Carr – The Glass Cage: Automation and us.

Pozornost je dobrina,ki jo je zaradi vedno večjega števila impulzov vedno manj in tako avtomatizacija procesov še vedno predstavlja srebrno kroglo, s katero rešujemo ta problem.

Jaron Lanier – Who owns the future?

Ko se že največji kritiki sprijaznijo s sistemom in skušajo ugotoviti samo to, kako iz njega potegniti nekaj finančne koristi, konec res ne more biti več daleč.

If you wish to unsubscribe from our mailing list, click here

Cryptoparty Slovenija | domen@e-demokracija.si